voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Frangipane en croute

Frangipane en croute

ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg

50 gram fijne tafelsuiker

2 eieren

1 theelepel citroenrasp

50 gram roomboter

50 gram amandelen


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de taartvormpjes met het bladerdeeg. Snijd de randen bij of laat het deeg overhangen.
  • 2 Klop de suiker met de eieren en de citroenrasp goed schuimig en voeg al kloppend de gesmolten boter toe. Schep de amandelen door het mengsel en verdeel over de deegvormpjes.
  • 3 Bak de taartjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen in de vormpjes. Neem uit de vormpjes en serveer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 8 gram