voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Frangipane en croute

Frangipane en croute

ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg

50 gram fijne tafelsuiker

2 eieren

1 theelepel citroenrasp

50 gram roomboter

50 gram amandelen


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de taartvormpjes met het bladerdeeg. Snijd de randen bij of laat het deeg overhangen.
  • 2 Klop de suiker met de eieren en de citroenrasp goed schuimig en voeg al kloppend de gesmolten boter toe. Schep de amandelen door het mengsel en verdeel over de deegvormpjes.
  • 3 Bak de taartjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen in de vormpjes. Neem uit de vormpjes en serveer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 8 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier