voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Frangipanetaart met fruit

Frangipanetaart met fruit

ingrediënten

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

100 gram amandelschaafsel

100 gram suiker

75 gram roomboter

2 eieren

30 gram bloem

2 eetlepels abrikozenjam

300 gram gemengd fruit

ananas

aardbei

kiwi

banaan

perzik


benodigdheden

taartvorm

keukenmachine

  • 1 Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en snijd het deeg netjes bij. Zet in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Maal het amandelschaafsel met de suiker in een keukenmachine heel fijn.
  • 3 Voeg de boter toe en meng tot een dikke crème. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg als laatste de bloem toe en meng tot een glad beslag.
  • 4 Schep het beslag op de bladerdeegbodem en strijk de bovenkant mooi glad. Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  • 5 Laat de taart afkoelen op een rooster en neem uit de vorm.
  • 6 Verwarm de abrikozenjam heel kort en bestrijk de taart met de jam. Snijd het fruit in mooie, gelijke stukjes en verdeel over de taart.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 12 gram