voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Frangipanetaart met fruit

Frangipanetaart met fruit

ingrediënten

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

100 gram amandelschaafsel

100 gram suiker

75 gram roomboter

2 eieren

30 gram bloem

2 eetlepels abrikozenjam

300 gram gemengd fruit

ananas

aardbei

kiwi

banaan

perzik


benodigdheden

taartvorm

keukenmachine

  • 1 Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en snijd het deeg netjes bij. Zet in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Maal het amandelschaafsel met de suiker in een keukenmachine heel fijn.
  • 3 Voeg de boter toe en meng tot een dikke crème. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg als laatste de bloem toe en meng tot een glad beslag.
  • 4 Schep het beslag op de bladerdeegbodem en strijk de bovenkant mooi glad. Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  • 5 Laat de taart afkoelen op een rooster en neem uit de vorm.
  • 6 Verwarm de abrikozenjam heel kort en bestrijk de taart met de jam. Snijd het fruit in mooie, gelijke stukjes en verdeel over de taart.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 12 gram