voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
recepten Franse doperwten

Franse doperwten

ingredi├źnten

500 gram diepvriesdoperwten

125 gram gerookte ontbijtspekblokjes

3 sjalotjes

2 teentjes knoflook

100 gram boter

1 eetlepel suiker

krop ijsbergsla

botersla

verse peterselie

bosje verse munt


  • 1 Kook de diepvriesdoperwten 5-7 minuten en giet ze af.
  • 2 Bak de spekblokjes 4-5 minuten in een droge hete koekenpan. Schep er de sjalotjes en knoflook door en bak 2-3 minuten mee.
  • 3 Voeg de boter, suiker, 1/2 krop ijsberg- of botersla in reepjes, zout en peper toe aan de doperwten. Verwarm zonder te koken.
  • 4 Meng het spekmengsel erdoor en bestrooi met gehakte peterselie of munt. Lekker als bijgerecht bij vlees en vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 12 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier