voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, bijgerecht, nagerecht/kazen
Recepten Franse kaas met dadel-notentapenade en vijgenchutney

Franse kaas met dadel-notentapenade en vijgenchutney

ingrediënten

75 gram dadels

1 theelepel balsamicoazijn

25 gram walnoten

75 gram oude kaas

1 sinaasappel

100 gram gedroogde vijgen

50 milliliter rode port 

1 eetlepel geschaafde amandelen

1 stokbrood

1 stukje camembert

1 stukje brie

1 stukje gruyère

1 stukje roquefort

1 stukje port salut


  • 1 Schik de kaassoorten een halfuur voor gebruik op een plank.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dadel-notentapenade.
  • 3 Pel de sinaasappel voor de vijgenchutney. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze iets kleiner. Verwarm de vijgen, sinaasappel en port zachtjes en laat de port iets inkoken. Schep daarna de amandelen erdoor.
  • 4 Serveer de tapenade en chutney met stokbrood bij de kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 292 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 9 gram