voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
Recepten Franse kruidenboter

Franse kruidenboter

ingrediënten

250 gram boter

1 bosje bieslook

1 bosje platte peterselie

2 teentjes knoflook

1 eetlepel citroensap


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is of verwarm deze 10 seconden op 600 Watt in de magne­tron.
  • 2 Meng de bieslook, peterselie, knoflook, citroen­sap, (zee)zout en peper erdoor.
  • 3 Schep de boter in een afgesloten bakje of verpak de boter in vershoudfolie en draai deze dicht tot een worstvorm. Leg de kruidenboter in de koelkast of diepvries.
  • 4 Deze Franse kruidenboter is lekker bij biefstuk of gestoomde groenten.

bereidingstip

Maak een Provençaalse kruidenboter van dit recept en vervang de bieslook en peterselie door 1 theelepel gehakte tijmblaadjes, 1 theelepel gehakte rozemarijn­naaldjes, 1 theelepel fijngehakte oregano, zeezout en eventueel 1/2 theelepel gehakte lavendelbloemetjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 1 gram