online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
Recepten Franse kruidenboter

Franse kruidenboter

ingrediënten

250 gram boter

1 bosje bieslook

1 bosje platte peterselie

2 teentjes knoflook

1 eetlepel citroensap


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is of verwarm deze 10 seconden op 600 Watt in de magne­tron.
  • 2 Meng de bieslook, peterselie, knoflook, citroen­sap, (zee)zout en peper erdoor.
  • 3 Schep de boter in een afgesloten bakje of verpak de boter in vershoudfolie en draai deze dicht tot een worstvorm. Leg de kruidenboter in de koelkast of diepvries.
  • 4 Deze Franse kruidenboter is lekker bij biefstuk of gestoomde groenten.

bereidingstip

Maak een Provençaalse kruidenboter van dit recept en vervang de bieslook en peterselie door 1 theelepel gehakte tijmblaadjes, 1 theelepel gehakte rozemarijn­naaldjes, 1 theelepel fijngehakte oregano, zeezout en eventueel 1/2 theelepel gehakte lavendelbloemetjes.


voedingswaarde

energie 310 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 1 gram