voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
Recepten Franse linzensalade met zachtgekookt ei

Franse linzensalade met zachtgekookt ei

ingredi├źnten

1 theelepel mosterd

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel rodewijnazijn

125 gram spekblokjes

1 teentje knoflook

1 rode ui

400 gram linzen

150 gram veldsla

handje peterselie

4 eieren


  • 1 Klop een dressing van de mosterd, olie en azijn en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Bak de spekblokjes knapperig in een droge, hete pan.
  • 3 Voeg de knoflook en ui toe en bak circa 4 minuten.
  • 4 Meng het spek-uimengsel en de dressing door de linzen.
  • 5 Verdeel de veldsla en de peterselie over schaaltjes en leg de paprika en linzen erop.
  • 6 Serveer met de zachtgekookte eieren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 23 gram