voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Franse linzensoep

Franse linzensoep

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

250 gram spekblokjes

1 ui

1 laurierblaadje

1 takje tijm

1 theelepel gedroogde tijm

1 blik gepelde tomaat

2 blikken linzen

750 milliliter kippenbouillon

400 gram spinazie

100 milliliter Griekse yoghurt

1 handje peterselie


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en bak de spekblokjes knapperig.
  • 2 Voeg de ui, laurier, tijm, tomaten, linzen en bouillon toe en laat circa 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Laat de spinazie slinken in de hete soep. Serveer de soep met een flinke schep yoghurt erin en bestrooi met de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 24 gram