voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Franse linzenstoofpot met selderij, spruitjes en spekjes

Franse linzenstoofpot met selderij, spruitjes en spekjes

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

2 rode uien

3 teentjes knoflook

250 gram gedroogde linzen

100 gram gedroogde tomaten op olie

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

700 milliliter vleesbouillon

500 gram spruitjes

1 knolselderij

200 gram magere spekreepjes

200 milliliter demi crème fraîche


  • 1 Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook 3 minuten.
  • 2 Schep de linzen, tomaten, komijn en tijm erdoor. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en stoof zachtjes 15 minuten.
  • 3 Voeg de spruitjes en knolselderij toe en stoof 12 minuten of iets langer tot de groenten gaar zijn.
  • 4 Bak intussen de spekreepjes in een droge hete koekenpan krokant. Schep ze met het bakvet door de stoofschotel.
  • 5 Serveer het gerecht in kommen of diepe borden met een toef crème fraîche erop. Lekker met stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 31 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier