voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Franse linzenstoofpot met selderij, spruitjes en spekjes

Franse linzenstoofpot met selderij, spruitjes en spekjes

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

2 rode uien

3 teentjes knoflook

250 gram gedroogde linzen

100 gram gedroogde tomaten op olie

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

700 milliliter vleesbouillon

500 gram spruitjes

1 knolselderij

200 gram magere spekreepjes

200 milliliter demi crème fraîche


  • 1 Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook 3 minuten.
  • 2 Schep de linzen, tomaten, komijn en tijm erdoor. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en stoof zachtjes 15 minuten.
  • 3 Voeg de spruitjes en knolselderij toe en stoof 12 minuten of iets langer tot de groenten gaar zijn.
  • 4 Bak intussen de spekreepjes in een droge hete koekenpan krokant. Schep ze met het bakvet door de stoofschotel.
  • 5 Serveer het gerecht in kommen of diepe borden met een toef crème fraîche erop. Lekker met stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 31 gram