online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Franse omelet met witlofsalade

Franse omelet met witlofsalade

ingrediënten

50 gram boter

50 milliliter vloeibaar bakproduct

250 gram champignons

8 eieren

6 eetlepels kookroom

6 eetlepels koffieroom

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

2 eetlepels verse peterselie

2 eetlepels verse bieslook

200 gram camemberts

2 eetlepels slasaus

1 theelepel mosterd

1 eetlepel citroensap

1 theelepel honing

3 struiken witlof

200 gram witte pitloze druiven


  • 1 Meng voor de salade de slasaus met mosterd, citroensap en honing en schep de witlofreepjes en druiven erdoor.
  • 2 Verhit de helft van de boter en bak hierin de champignons met zout en peper 2-3 minuten tot het vocht verdampt is. Houd ze warm.
  • 3 Klop de eieren los met de room, tijm en de helft van de peterselie.
  • 4 Verhit de rest van de boter in 2 koekenpannen en schenk het eimengsel erin. Laat dit op een matige stand stollen.
  • 5 Schuif het gestolde ei met een spatel steeds naar het midden en laat het niet gestolde ei over de panbodem uitvloeien.
  • 6 Leg, als het ei aan de bovenkant nog vochtig is, op één helft van iedere omelet de plakjes camembert met daarop de paddenstoelen.
  • 7 Klap de omeletten dubbel en verwarm nog even, liefst met deksel, zodat de kaas smelt.
  • 8 Serveer een halve omelet per persoon  met de witlofsalade. Garneer met de rest van de peterselie.

bereidingstip

Lekker met bruin stokbrood.


voedingswaarde

energie 620 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 30 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier