voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Franse omelet met witlofsalade

Franse omelet met witlofsalade

ingrediënten

50 gram boter

50 milliliter vloeibaar bakproduct

250 gram champignons

8 eieren

6 eetlepels kookroom

6 eetlepels koffieroom

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

2 eetlepels verse peterselie

2 eetlepels verse bieslook

200 gram camemberts

2 eetlepels slasaus

1 theelepel mosterd

1 eetlepel citroensap

1 theelepel honing

3 struiken witlof

200 gram witte pitloze druiven


  • 1 Meng voor de salade de slasaus met mosterd, citroensap en honing en schep de witlofreepjes en druiven erdoor.
  • 2 Verhit de helft van de boter en bak hierin de champignons met zout en peper 2-3 minuten tot het vocht verdampt is. Houd ze warm.
  • 3 Klop de eieren los met de room, tijm en de helft van de peterselie.
  • 4 Verhit de rest van de boter in 2 koekenpannen en schenk het eimengsel erin. Laat dit op een matige stand stollen.
  • 5 Schuif het gestolde ei met een spatel steeds naar het midden en laat het niet gestolde ei over de panbodem uitvloeien.
  • 6 Leg, als het ei aan de bovenkant nog vochtig is, op één helft van iedere omelet de plakjes camembert met daarop de paddenstoelen.
  • 7 Klap de omeletten dubbel en verwarm nog even, liefst met deksel, zodat de kaas smelt.
  • 8 Serveer een halve omelet per persoon  met de witlofsalade. Garneer met de rest van de peterselie.

bereidingstip

Lekker met bruin stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 30 gram