online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Franse pruimentaart

Franse pruimentaart

ingrediënten

500 gram pruimen

10 gram boter

100 gram bloem

200 milliliter melk

3 eieren

50 gram suiker

1 snufje zout


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Gebruik bij voorkeur Reine Claudes en verwijder de pitten. Bij gebruik van een andere, grotere pruimensoort verdient het aanbeveling de harde velletjes te verwijderen en de pruimen in vieren te snijden.
  • 2 Smeer een ronde vuurvaste schaal met een middellijn van circa 24 cm in met de boter. Verdeel de pruimen over de bodem van de schaal.
  • 3 Maak een dik beslag van de bloem, melk, eieren, de suiker en het zout. Giet het beslag op de pruimen in de schaal.
  • 4 Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer of het beslag gaar is. Snijd de taart, die warm of lauw wordt gegeten, in punten.

wijnadvies

Ga voor een zoete wijn, een Muscat de Rivesaltes, een Muscat de Frontignan of een soortgelijke zoete dessertwijn (9-11ºC).


voedingswaarde

energie 184 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 7 gram