voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Franse stoofpot van varkenslapjes

Franse stoofpot van varkenslapjes

ingredi├źnten

600 gram varkenslapjes

2 eetlepels boter

1 ui

2 takjes tijm

1 laurierblaadje

1 eetlepel scherpe mosterd

200 milliliter droge witte wijn

100 milliliter kookroom


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een grote braadpan met dikke bodem en braad hierin het vlees rondom aan.
  • 2 Voeg de ui toe en bak circa 5 minuten mee op een lage stand.
  • 3 Voeg de kruiden en mosterd toe en blus af met de wijn. Laat dit even inkoken en voeg dan de room toe. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op een lage stand in circa 50 minuten gaar.
  • 4 Laat de saus nog circa 10 minuten zonder deksel zachtjes inkoken en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  • 5 Lekker met aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 36 gram