online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Franse vissoep met mosselen

Franse vissoep met mosselen

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

1 wortel

1 ui

2 stengels bleekselderij

4 teentjes knoflook

1 blikje tomatenpuree

1 liter visbouillon

1 envelopje saffraan

2 eetlepels platte peterselie

1 kilogram mossel

200 gram kabeljauwfilets

200 gram zalmfilets

150 gram gemengde zeevruchten

1 stokbrood


  • 1 Verhit de olijfolie in een ruime soeppan. Bak hierin de wortel, ui, bleekselderij en knoflook zonder te kleuren.
  • 2 Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij en voeg de saffraan en peterselie toe.
  • 3 Maak de mosselen schoon. Kook ze in de bouillon circa 6 minuten of totdat ze open zijn. Schep ze uit de pan.
  • 4 Voeg de kabeljauw en zalm toe en kook zachtjes 2-3 minuten. Schep de zeevruchtencocktail erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 5 Haal de helft van de mosselen uit de schelpen en voeg ze toe aan de soep.
  • 6 Verdeel de mosselen in schelp over borden en schep de warme soep erop. Serveer met stokbrood.

bereidingstip

Bestrijk het brood met ‘rouille’. Meng 6 eetlepels (yoghurt)mayonaise met 3 teentjes fijngehakte knoflook, een mespuntje cayennepeper en 3 eetlepels bouillon van de soep.. Serveer de soep als voorgerecht voor 6 personen.


voedingswaarde

energie 355 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 34 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier