online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
90 min.
hoofdgerecht
Recepten Fricandeau met appel en gekonfijte bospeen

Fricandeau met appel en gekonfijte bospeen

ingrediënten

750 gram varkensfricandeaus

4 rode appels

1 bos wortel

400 gram waspenen

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

4 eetlepels bouillon

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

3 eetlepels arachideolie

6 teentjes knoflook

2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden

250 milliliter appelsap


benodigdheden

ovenvaste braadpan

ovenschaal

  • 1 Haal het vlees 20 minuten voor het gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 120°C.
  • 2 Bestrooi het vlees rijkelijk met zout en peper. Was de appels en boor de klokhuizen eruit.
  • 3 Snijd het loof van de wortels maar laat er een klein stukje groen aan. Leg de wortels in de ovenschaal en verdeel er olijfolie, de gemberpoeder, zout en de bouillon over.
  • 4 Zet de wortels afgedekt met een deksel of aluminiumfolie onderin de oven.
  • 5 Verhit de olie in de braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  • 6 Voeg de teentjes knoflook, de Italiaanse kruiden en het appelsap toe en zet de pan in het midden van de oven.
  • 7 Braad het vlees in circa 50 minuten gaar. Zet de laatste 30 minuten de appels er in het braadvet bij. Schep af en toe wat braadvocht over het vlees en de appels.
  • 8 Haal beide uit de braadpan en zet ze op een schaal in de uitgeschakelde oven. Laat het braadvocht iets inkoken tot jus. Serveer het vlees in plakken, met de appels en de wortels.

wijnadvies

Lekker met een witte Zuid-Afrikaan. Neem de Hoop Huis Chenin Blanc. Heerlijk dat appelige en perige van deze wijn bij de appels en de bospeen. Aanrader!


voedingswaarde

energie 505 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 44 gram