online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Fricandeau met appel-kaneelvulling

Fricandeau met appel-kaneelvulling

ingredi├źnten

1 appel

1 eetlepel kaneelpoeder

50 gram blanke rozijnen

750 gram fricandeau

50 gram boter

100 milliliter appelsap

100 milliliter witte wijn


benodigdheden

keukengaren

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Meng de appelblokjes met de kaneel en rozijnen. Snijd de fricandeau horizontaal over de lengte in maar niet helemaal door. Vul het vlees met de appelvulling en bind dicht met keukengaren.
  • 2 Dep de fricandeau aan de buitenkant droog met keukenpapier en bestrooi met zout en versgemalen peper.
  • 3 Verhit de boter en bak het vlees rondom bruin. Blus af met het appelsap en braad circa 35 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  • 4 Neem de fricandeau uit de pan en laat onder aluminiumfolie circa 10 minuten rusten. Kook de jus eventueel iets in.
  • 5 Snijd het vlees in plakken en serveer met de jus.
  • 6 Lekker met rodekool of witlof en gekookte aardappels.

bereidingstip

Voeg 1 theelepel verse tijmblaadjes of 1/2 theelepel gedroogde tijm toe aan de jus.


voedingswaarde

energie 390 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 44 gram