online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht
Recepten Frisgroene minirisotto

Frisgroene minirisotto

ingredi├źnten

1 eetlepel olijfolie

1 sjalot

200 gram risottorijst

600 milliliter groentebouillon

100 gram diepvriesdoperwten

4 takjes platte peterselie

2 takjes munt

4 eetlepels extra vergine olijfolie

40 gram grana padano-kaas


  • 1 Verwarm de olie en fruit de sjalot op lage stand een paar minuten maar laat deze niet verkleuren.
  • 2 Voeg de rijst toe en roer om tot alle korrels bedekt zijn met een laagje olie.
  • 3 Giet beetje bij beetje de hete bouillon bij de rijst en kook al roerend in circa 20 minuten beetgaar.
  • 4 Roer de doperwten door de rijst en warm nog 2 minuten mee.
  • 5 Maal de peterselie, munt en olie samen fijn met een staafmixer en roer dit als laatste door de risotto.
  • 6 Schep in 4 diepe borden, garneer met de kaaskrullen en maal er wat peper over.


voedingswaarde

energie 340 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 8 gram