voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht
Recepten Frisgroene minirisotto

Frisgroene minirisotto

ingredi├źnten

1 eetlepel olijfolie

1 sjalot

200 gram risottorijst

600 milliliter groentebouillon

100 gram diepvriesdoperwten

4 takjes platte peterselie

2 takjes munt

4 eetlepels extra vergine olijfolie

40 gram grana padano-kaas


  • 1 Verwarm de olie en fruit de sjalot op lage stand een paar minuten maar laat deze niet verkleuren.
  • 2 Voeg de rijst toe en roer om tot alle korrels bedekt zijn met een laagje olie.
  • 3 Giet beetje bij beetje de hete bouillon bij de rijst en kook al roerend in circa 20 minuten beetgaar.
  • 4 Roer de doperwten door de rijst en warm nog 2 minuten mee.
  • 5 Maal de peterselie, munt en olie samen fijn met een staafmixer en roer dit als laatste door de risotto.
  • 6 Schep in 4 diepe borden, garneer met de kaaskrullen en maal er wat peper over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 8 gram