online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
Recepten Frisse aardappelsalade met yoghurt en spekjes

Frisse aardappelsalade met yoghurt en spekjes

ingredi├źnten

125 gram spekblokjes

500 gram vastkokende aardappels

150 gram diepvriesdoperwten

125 milliliter Griekse yoghurt

2 eetlepels mayonaise

citroen

1 kleine rode ui

1 bosje verse bieslook


  • 1 Bak de spekblokjes uit in een droge, hete koekenpan en laat uitlekken.
  • 2 Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in water met zout. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de doperwten toe. Giet de aardappels en doperwten af en laat uitdampen.
  • 3 Meng intussen de yoghurt met de mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Meng de yoghurtsaus, spekblokjes, ui en bieslook met de aardappels en doperwten en zet de salade minimaal 1 uur in de koelkast.


voedingswaarde

energie 305 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 12 gram