voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Frisse frambozentaart met amandel

Frisse frambozentaart met amandel

ingrediënten

8 eieren

250 gram suiker

150 gram bloem

50 gram maizena

75 gram amandelschaafsel

75 gram hazelnoten

1 pot frambozenjam

400 gram frambozen

10 muntblaadjes

500 gram boter

400 gram roomkaas naturel

2 sinaasappels

300 gram poedersuiker


benodigdheden

2 springvormen

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC.
  • 2 Klop met een mixer de eieren, suiker en een mespunt zout tot een romig, lichtgeel mengsel dat als een lint van de gardes valt.
  • 3 Spatel de bloem en maizena er luchtig door.
  • 4 Vul de springvormen gelijkmatig met het beslag.
  • 5 Zet ze in het midden van de oven en bak de taarten in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Open de oven niet tijdens het bakken.
  • 6 Druk pas aan het einde van de baktijd met een vinger licht op de bovenkant van het gebak. Als het veerkrachtig aanvoelt en de vingerafdruk verdwijnt, is de taart gaar.
  • 7 Laat de taarten buiten de oven afkoelen.
  • 8 Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 9 Klop voor de vulling de boter luchtig.
  • 10 Voeg de roomkaas en sinaasappelrasp toe en mix tot een luchtige crème.
  • 11 Voeg in delen de poedersuiker toe en roer tot een glad mengsel.
  • 12 Snijd de taarten horizontaal door en bestrijk de snijkanten met de jam.
  • 13 Verdeel over de bodems en de bovenkanten een laagje botercrème.
  • 14 Verdeel over de snijkanten 1/3 van de frambozen en stapel de taart.
  • 15 Bestrijk de bovenkant en zijkant met botercrème en bestrooi de zijkant met de amandelen.
  • 16 Garneer de taart met frambozen, munt en wat sinaasappelrasp.

bereidingstip

Vervang in het recept de munt door citroenmelisse.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1240 kcal
vet 77 gram
verzadigd vet 45 gram
koolhydraten 118 gram
eiwit 18 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier