online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, hoofdgerecht
Recepten Frittata met groene asperges en garnalen

Frittata met groene asperges en garnalen

ingredi├źnten

200 gram groene asperges

8 eieren

50 milliliter slagroom

1 handje platte peterselie

1 eetlepel oregano

6 cherry-/kerstomaatjes

50 gram Parmezaanse kaas

100 gram diepvriesdoperwten

200 gram garnalen

3 eetlepels olijfolie


benodigheden

ovenvaste koekenpan

  • 1 Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukjes van 1⁄2 cm.
  • 2 Kook de asperges circa 4 minuten en laat uitlekken.
  • 3 Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper.
  • 4 Voeg de helft van de peterselie, de oregano, tomaatjes, Parmezaanse kaas, doperwten en asperges toe.
  • 5 Hak de helft van de garnalen in stukjes en voeg alle garnalen toe aan het eimengsel.
  • 6 Verhit de olijfolie in een ovenvaste koekenpan en schenk het eimengsel erin.
  • 7 Verhit de pan op een middelhoge stand en roer circa 1 minuut langzaam door.
  • 8 Zet de pan vervolgens in de oven en bak de frittata 5-6 minuten, totdat hij goudbruin en luchtig is.
  • 9 Bestrooi met de rest van de peterselie en schuif de frittata voorzichtig op een bord.

bereidingstip

Lekker bij dit recept: een venkelsalade of een andere frisse salade en stokbrood.

wijnadvies

Dit gerecht heeft zo veel groene invloeden, schenk er een wijn bij met ook een groen karakter: Indomita Varietal Sauvignon Blanc.


voedingswaarde

energie 465 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 11 gram