voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Fruitgelei

Fruitgelei

ingredi├źnten

500 gram gemengd rood fruit

pruim

aalbes

framboos

kers

aardbei

100 gram geleisuiker speciaal

1 eetlepel citroensap

1 theelepel citroenrasp


  • 1 Snijd 200 g van het fruit in mooie stukjes en verdeel dit over 4 hoge glazen.
  • 2 Gebruik je pruimen, ontvel deze dan. Pureer het fruit en giet het door een zeef zodat alleen helder sap overblijft.
  • 3 Breng 100 ml water aan de kook met de geleisuiker en roer citroensap en -rasp en het vruchtensap erdoor. Laat nog een paar minuten zachtjes doorkoken.
  • 4 Giet over in een maatbeker en roer tot het enigszins is afgekoeld. Verdeel het over de glazen en laat geheel afkoelen. Zet dan in de koelkast en laat nog minimaal 2 uur opstijven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 1 gram