voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht
recepten Fruitige kokosvla met hazelnotenpraliné

Fruitige kokosvla met hazelnotenpraliné

ingrediënten

175 gram suiker

75 gram hazelnoten

200 milliliter slagroom

2 eetlepels kokoslikeur

2 eetlepels kokos

500 milliliter blanke vla

200 gram witte druiven zonder pit

galiameloen

2 kiwi's


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de suiker met 2 eetlepels water in een steelpan op een lage stand.
  • 2 Roer tot de suiker is opgelost.
  • 3 Breng aan de kook zonder te roeren en bestrijk de binnenkant van de pan net boven de siroop met water zodat er geen suikerkristallen kunnen ontstaan.
  • 4 Laat de siroop 2-3 minuten doorkoken tot een goudbruine karamel.
  • 5 Voeg de hazelnoten toe.
  • 6 Schenk de massa voorzichtig op de bakplaat en laat dun uitlopen.
  • 7 Laat afkoelen en breek de praliné in stukjes.
  • 8 Klop de slagroom lobbig en schep deze met de likeur door de vla.
  • 9 Schep de vla in glazen, verdeel de vruchten erover en garneer met stukjes hazelnotenpraliné.

bereidingstip

Vervang in het recept de hazelnoten door amandelschaafsel.. Neem vanillevla in plaats van blanke vla.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 8 gram