online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Fruitige kwarktaart

Fruitige kwarktaart

ingredi├źnten

10 blaadjes gelatine

400 kersen zonder pit

500 gram volle kwark

150 gram witte basterdsuiker

250 milliliter slagroom

100 gram boter

200 gram amandelkoekjes

200 gram kokosbiscuitjes

gemengd rood fruit


benodigdheden

springvorm

  • 1 Week de gelatine 5 minuten in koud water. Giet de kersen af en vang het sap op. Verwarm 100 ml kersensap zonder te koken en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Laat iets afkoelen.
  • 2 Pureer tweederde van de kersen. Meng de kwark met de kersenpuree, het gelatinemengsel en de suiker. Roer niet te lang voor een gewolkte structuur, roer goed voor een egaal roze kwark.
  • 3 Klop de slagroom stijf en spatel luchtig door het kwarkmengsel.
  • 4 Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Verdeel dit koekmengsel over de bodem van de ingevette springvorm en druk met de bolle kant van een vochtige lepel glad.
  • 5 Verdeel het kwarkmengsel erover en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast. Garneer met het fruit.

bereidingstip

Vervang de volle kwark door vanillekwark.. Garneer de taart met cranberry’s, kook deze eerst kort in een scheutje port. . Maak een stroopwafelbodem. Verkruimel 18 stroopwafels. Verwarm licht zodat de stroop smelt en verdeel over de vorm.


voedingswaarde

energie 515 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 10 gram