voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
40 min.
tussendoortje
recepten Fruitrolletjes

Fruitrolletjes

ingrediënten

appel

peer

abrikoos

perzik

pruim

blauwe bes

aardbei

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel suiker


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Neem vers fruit als appels, peren, abrikozen, perziken, pruimen, bessen of aardbeien. Spoel het fruit af, schil het en verwijder eventuele pitten en klokhuizen.
  • 2 Kook de vruchten met weinig water: houd op 4 kopjes fruit een half kopje water aan. Voeg 1 eetlepel citroensap en eventueel kruiden of specerijen (bijvoorbeeld gehakte basilicum, rozemarijn, een snufje kaneelpoeder of nootmuskaat) toe.
  • 3 Kook zachtjes 10-15 minuten tot het fruit gaar is. Roer goed en stamp het iets fijn. Voeg naar smaak 1 eetlepel suiker toe. Laat al roerend 5 minuten sudderen tot de vruchtenpuree iets dikker is.
  • 4 Pureer het fruit met een staafmixer of in een blender glad. Giet deze puree op een bakplaat met bakpapier tot een dikte van maximaal 1/2 cm.
  • 5 Laat dit 8-12 uur langzaam drogen in de oven (60ºC), liefst alleen met onder- en bovenwarmte.
  • 6 Het is klaar als het fruit niet meer plakkerig is en een glad oppervlak heeft. Snijd er brede plakken van en rol deze op.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram