online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Fruitsaladebakjes met mascarpone

Fruitsaladebakjes met mascarpone

ingrediënten

1 pak filodeeg

100 gram boter

250 gram aardbeien

150 gram bosbessen

150 gram frambozen

1 handje munt

1 zakje vanillesuiker

250 gram mascarpone

2 eetlepels poedersuiker


benodigheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Bestrijk de vellen filodeeg met boter, vouw de vellen dubbel, bestrijk de bovenkant met boter en vouw weer dubbel. Duw elk vel in een holte van de muffinvorm en bak de deegbakjes in de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Neem de bakjes uit de oven en laat afkoelen.
  • 3 Meng intussen de aardbeien, bosbessen, frambozen en munt tot een fruitsalade. Roer de vanillesuiker door de mascarpone en verdeel dit mengsel over de bakjes.
  • 4 Schep de fruitsalade erop en garneer met nog wat munt. Bestrooi met poedersuiker en serveer de overige mascarpone erbij.

wijnadvies

Een smakelijk Italiaans belletje: Neirano Asti Spumante.


voedingswaarde

energie 690 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 11 gram