online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Fusilli met boerenkoolpesto en gegrilde kip

Fusilli met boerenkoolpesto en gegrilde kip

ingrediënten

8 eetlepels olijfolie

2 kipfilets

200 gram champignons

300 gram fusilli

100 gram boerenkool

1 teentje knoflook

100 gram Parmezaanse kaas

75 gram walnoten


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een grillpan en gril de kipfilets samen met de champignons op een hoge stand in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Kook intussen de pasta. Giet af en bewaar 1/2 kopje kookvocht.
  • 3 Maal de boerenkool, knoflook, kaas en walnoten fijn in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • 4 Voeg 6 eetlepels olie en 4 eetlepels kookvocht toe en maal tot een gladde pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Roer de pesto en champignons door de pasta. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het geheel lekker smeuïg te maken.
  • 6 Snijd de kip in schuine plakken en serveer op de pasta.


voedingswaarde

energie 770 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 39 gram