online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Fusilli met geroosterde tomaat-amandelpesto

Fusilli met geroosterde tomaat-amandelpesto

ingrediënten

400 gram cherry-/kerstomaatjes

2 teentjes knoflook

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

100 gram blanke amandelen

300 gram fusilli

50 gram Parmezaanse kaas

1 bosje verse basilicum

1 rode peper

2 eetlepels kappertjes

250 gram ricotta


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaatjes en knoflook op de met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, azijn en zout. Rooster de tomaten circa 25 minuten in de oven en laat afkoelen.
  • 2 Druk de knoflook uit de schil. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
  • 3 Kook de pasta beetgaar. Maal ondertussen de amandelen, Parmezaanse kaas, basilicum en rode peper in een keukenmachine en voeg 2/3 van de geroosterde tomaatjes en de knoflook toe. Mix tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht. Meng de pesto, overige tomaatjes en de kappertjes door de pasta. Voeg eventueel wat kookvocht toe en roer goed door.
  • 5 Serveer met een schep ricotta.

wijnadvies

Berglicht Sauvignon Blanc, Nava Rueda, Green Grüner Veltliner of Carlomagno Grillo-Chardonnay.


voedingswaarde

energie 690 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 26 gram