online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Fusilli met sardines, ansjovis en artisjok

Fusilli met sardines, ansjovis en artisjok

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

3 sjalotjes

1 blikje ansjovisfilet

1 blik artisjokharten

400 gram fusilli

bosje platte peterselie

1 citroen

2 eetlepels dragon

1 eetlepel gedroogde dragon

1 bosje lente-/bosui

200 milliliter kookroom

2 blikjes sardinefilets

150 gram groene olijven

1 citroen

1 citroen


  • 1 Verhit de olie en roerbak hierin de sjalotjes en de helft van de ansjovis 2-3 minuten. Schep de artisjok erdoor.
  • 2 Kook intussen de pasta. Schep de peterselie, citroensap, dragon en 3/4 van de bosui door de kookroom.
  • 3 Giet de pasta af, vang 125 ml kookvocht op en voeg dit toe aan het roommengsel. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
  • 4 Schep het sjalot-artisjokmengsel met de saus, de sardines en olijven door de pasta.
  • 5 Bestrooi met de rest van de bosui. Garneer met sliertjes en partjes citroen en de rest van de ansjovis.

bereidingstip

Vervang de dragon door Italiaanse kruiden.. Neem tonijn op olie in plaats van sardines.

wijnadvies

Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi.


voedingswaarde

energie 715 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 27 gram