voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Fusilli met saus van tomaten, knoflook en sardine

Fusilli met saus van tomaten, knoflook en sardine

ingrediënten

2 eetlepels olie

1 ui

3 teentjes knoflook

1 theelepel tomatenpuree

400 gram tomatenblokjes

1 theelepel bouillonpoeder

300 gram fusilli

100 gram groene olijven

95 gram sardinefilets

1 bosje platte peterselie


  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut mee.
  • 2 Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en laat op lage stand minimaal 10 minuten pruttelen. Breng de saus eventueel op smaak met een beetje bouillonpoeder of zout en peper.
  • 3 Kook ondertussen de fusilli beetgaar in ruim kokend water. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 4 Schep de olijvenplakjes en sardine door de tomatensaus en schep dit door de fusilli.
  • 5 Doe over in een grote schaal en strooi de peterselie erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 16 gram