online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Fusilli met saus van tomaten, knoflook en sardine

Fusilli met saus van tomaten, knoflook en sardine

ingredi├źnten

2 eetlepels olie

1 ui

3 teentjes knoflook

1 theelepel tomatenpuree

400 gram tomatenblokjes

1 theelepel bouillonpoeder

300 gram fusilli

100 gram groene olijven

95 gram sardinefilets

1 bosje platte peterselie


  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut mee.
  • 2 Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en laat op lage stand minimaal 10 minuten pruttelen. Breng de saus eventueel op smaak met een beetje bouillonpoeder of zout en peper.
  • 3 Kook ondertussen de fusilli beetgaar in ruim kokend water. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 4 Schep de olijvenplakjes en sardine door de tomatensaus en schep dit door de fusilli.
  • 5 Doe over in een grote schaal en strooi de peterselie erover.


voedingswaarde

energie 450 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 16 gram