online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
moeilijk
40 min.
tussendoortje, klein gerecht
Recepten Fusion zuurkoolballetjes

Fusion zuurkoolballetjes

ingrediënten

250 gram wijnzuurkool

500 gram kruimige aardappels

75 gram crème fraîche

20 gram boter

50 milliliter melk

100 gram kipfilets

1 mespunt shoarmakruiden

eetlepel arachideolie

eetlepel vloeibaar bakproduct

verse ananas

6 sneeën oud witbrood

frituurolie

3 eieren

225 gram patentbloem

50 gram maizena

theelepel zout

theelepel peper

400 gram Griekse yoghurt

150 gram mayonaise

1 eetlepel kerriepoeder


  • 1 Kook de zuurkool en de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze met de crème fraîche, boter en de melk. Maak op smaak met zout en peper. Zet de massa koud weg zodat deze kan opstijven.
  • 2 Kruid de kip met de shoarmakruiden en bak kort in de olie.
  • 3 Voeg de kip en de ananas toe aan de zuurkoolstamppot en meng het geheel voorzichtig door elkaar. Vorm er met vochtige handen ballen van en zet deze weer koud weg.
  • 4 Maak nu het tempurabeslag door alle ingrediënten met een garde te mengen. Zet het koud weg zodat het beter hecht aan de balletjes.
  • 5 Meng de ingrediënten voor de dip en voeg als deze eventueel te dik is een lepel water toe.
  • 6 Verhit de frituur tot 170°C. Haal de balletjes eerst door het tempurabeslag en vervolgens door het broodkruim.
  • 7 Frituur de balletjes circa 5 minuten. Serveer ze met de yoghurt-kerriedip.


voedingswaarde

energie 855 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 20 gram