voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
recepten Gamba-wonton met koriander

Gamba-wonton met koriander

ingrediënten

4 vellen filodeeg

1 theelepel zachte boter

bosje koriander

4 takjes koriander

4 rauwe garnalen

1 theelepel bloem

250 milliliter arachideolie

250 milliliter zonnebloemolie

chilipepervlokken


  • 1 Laat het filodeeg afgedekt ontdooien om uitdrogen te voorkomen. Snijd de vellen filodeeg zo doormidden zodat je 8 vierkanten hebt.
  • 2 Bestrijk 4 vierkanten met een beetje boter en leg hier de andere vierkanten op. Leg hier een takje koriander en een gamba op.
  • 3 Roer een papje van de bloem en een eetlepel water en bestrijk hier lichtjes de randen van het deeg mee.
  • 4 Vouw de randen van het deeg naar elkaar toe en duw ze goed vast. Het pakketje hoeft geen strakke vorm te krijgen, als de randen maar goed dichtgeplakt zitten.
  • 5 Verhit de olie tot 180ºC en frituur hierin de wontons in 3-5 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • 6 Laat goed uitlekken en serveer ze met een snuf chilipeper en een takje koriander.

wijnadvies

Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, Que Mas of Danie de Wet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 160 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 7 gram