online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
12 personen
moeilijk
60 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Ganachetaart met karamel

Ganachetaart met karamel

ingrediënten

225 gram boter

175 gram witte basterdsuiker

25 gram cacaopoeder

1 ei

300 gram bloem

bloem

5 gram bakpoeder

300 gram pure chocolade

250 milliliter slagroom

1 eetlepel oploskoffiepoeder

75 gram boter

125 gram suiker


benodigdheden

vershoudfolie

taartvorm met losse bodem

bakplaat met bakpapier

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Haal het deeg circa 10 minuten voor het uitrollen uit de koelkast. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van circa 3 mm dik.
  • 2 Leg met een opstaande rand van circa 2 cm in de ingevette bakvorm, snijd de bovenrand bij en prik gaatjes in de deegbodem.
  • 3 Zet nog 15 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg bakpapier op het deeg met daarop de blindbakvulling.
  • 4 Bak de bodem circa 20 minuten in het midden van de oven. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak nog 5 minuten verder. Laat afkoelen en haal de bodem dan pas uit de vorm.
  • 5 Maak intussen de ganache. Doe de chocolade in een kom. Verwarm de slagroom tot aan de kook en roer het koffiepoeder erdoor.
  • 6 Giet dit over de chocoladestukjes en roer langzaam. Laat afkoelen tot lauwwarm en voeg langzaam al roerend de boter toe.
  • 7 Verdeel de ganache over de taartbodem. Draai een beetje zodat de chocolade zich verspreidt.
  • 8 Laat 1 uur opstijven op kamertemperatuur. Haal de harde karamel in schotsen van het bakpapier en steek bovenin de taart.

bereidingstip

Maak een karamelsaus: verwarm 250 gram suiker met 60 ml water zonder te roeren tot de suiker licht kleurt. Giet langzaam 200 ml slagroom erbij. Wees voorzichtig, het hete mengsel gaat borrelen. Roer langzaam. Meng van de warmtebron af 80 gram boter en een snuf zeezout erdoor. Laat een beetje afkoelen en garneer de taart met strepen karamelsaus of maak van tevoren en verwarm de karamel eventueel licht voor gebruik. De karamel is afgedekt een week houdbaar in de koelkast. . Garneer de taart met frambozen en bestuif met poedersuiker.


voedingswaarde

energie 780 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 6 gram