voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
10 min.
bijgerecht
recepten Garam masala-kruiden

Garam masala-kruiden

ingrediënten

2 eetlepels komijnpoeder (djinten)

3 eetlepels korianderpoeder (ketoembar)

3 eetlepels kardemompoeder

3 theelepels zwarte peper

2 theelepels kaneelpoeder

1 theelepel kruidnagelpoeder

1 theelepel nootmuskaat

2 theelepels chilipoeder

1 theelepel gemberpoeder (djahé)


  • 1 Meng het komijnpoeder (djinten) met korianderpoeder (ketoembar), kardemompoeder, de gemalen zwarte peper, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaat en naar wens 2 chilipoeder en gemberpoeder (djahé).
  • 2 Bewaar de garam masala in een goed afgesloten pot.

bereidingstip

Als je door deze garam masala arachide- of zonnebloemolie mengt krijg je een prima marinade voor vlees of vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier