voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Garnalen en groenten uit de wok

Garnalen en groenten uit de wok

ingrediënten

Chinese kool

1 groot ui

1 gele paprika

250 gram gemengde paddenstoelen

prei

3 eetlepels zonnebloemolie

2 teentjes knoflook

1 eetlepel sesamolie

250 milliliter visbouillon

100 gram taugé

300 gram garnalen


  • 1 Verhit de zonnebloemolie in de wok. Fruit de ui lichtbruin. Voeg de knoflook uit de knijper en de paddestoelen toe. Roerbak deze ingrediënten enkele minuten.
  • 2 Doe de sesamolie, de paprika en de bouillon in de wok. Roerbak nogmaals enkele minuten.
  • 3 Voeg dan de koolsliertjes, taugé en garnalen toe en roerbak nog eens 2 minuten. Niet langer, want te lang verhitte garnalen worden taai.
  • 4 Eet bij dit gerecht gekookte rijst of nasi goreng.

wijnadvies

Chardonnay uit onder andere Californië, Argentinië, Chili, Australië en Zuid-Afrika zijn hier ideale smaakmakers (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 249 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 20 gram