voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Garnalen in pikante roomsaus

Garnalen in pikante roomsaus

ingrediënten

1 kilogram garnaal

1 kilogram trostomaat

1 eetlepel sambal

125 milliliter zure room

125 milliliter crème fraîche

6 teentjes knoflook

50 gram boter

5 eetlepels olijfolie


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Giet het tomatenroommengsel over de garnalen. Zet de schaal circa een uur in de voorverwarmde oven.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220ºC. Ontvel de trostomaten door ze kruislings in te snijden en in heet water te dompelen. Snijd de ontvelde tomaten in kleine stukjes. Schep de stukjes tomaat in een kom, meng er eerst de sambal door en vervolgens de room.
  • 3 Plet de teentjes knoflook. Verhit de olie of boter in een grote aardewerken schaal en bak hierin samen met de geplette teentjes knoflook de garnalen. Voeg zout naar smaak toe en doe er de Provençaalse kruiden bij.
  • 4 Serveer dit gerecht met pasta. Bij voorkeur schelpjespasta want daar gaat de saus lekker inzitten, en geef er een gemengde salade van eikenbladsla en rucola bij met een vinaigrette van olijfolie en citroensap.

bereidingstip

Omdat de garnalen nog van hun staartjes moeten worden ontdaan, is het wel zo prettig vingerbakjes op tafel te zetten. Doe er eventueel een schijfje citroen bij.. Hoewel in dit gerecht sambal naar eigen keuze kan worden toegevoegd, doet met name sambal djuruk het in dit recept bijzonder goed. Deze sambal is op basis van sinaasappels gemaakt. . Weinig tijd? Maak dan de saus op basis van een grote pot spaghettisaus en een blik gepelde tomaten.. Omdat de garnalen nog van hun staartjes moeten worden ontdaan, is het wel zo prettig vingerbakjes op tafel te zetten. Doe er eventueel een schijfje citroen bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 372 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 34 gram