voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
Recepten Garnalen met rode pesto

Garnalen met rode pesto

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepels rode pesto

1 eetlepel limoensap

1 eetlepel citroensap

1 teentje knoflook

24 diepvrieswokgarnalen

24 cocktailgarnalen

50 gram veldsla

1 handje basilicum

2 eetlepels rodewijnazijn

1 teentje knoflook

3 eetlepels olijfolie

3 eetlepels tomatenblokjes

1 vleestomaat

1 sjalot

1 theelepel gedroogde oregano


benodigdheden

gourmetstel

  • 1 Meng de olijfolie met de pesto, limoensap en knoflook en marineer hierin de garnalen circa 15 minuten. Meng de veldsla met de basilicum.
  • 2 Meng alle ingrediënten voor de tomatenvinaigrette en meng deze door de sla.
  • 3 Rooster de garnalen in de gourmetpannetjes en serveer met de salade. Lekker met stokbrood of ciabatta.

bereidingstip

Vervang in dit recept de garnalen ook eens door repen kabeljauw- of zalmfilet.. Neem groene in plaats van rode pesto.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 6 gram