online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Garnalen uit de wok met sesam en koriander

Garnalen uit de wok met sesam en koriander

ingredi├źnten

500 gram wokgarnalen naturel

500 gram wokgarnalen naturel

2 eetlepels sesamzaad

3 eetlepels wokolie

3 eetlepels arachideolie

1 rode peper

1 verse gember

3 lente-/bosuitjes

1 klein Chinese kool

4 eetlepels medium sherry

4 eetlepels droge sherry

eetlepel sesamolie

2 eetlepels verse koriander

250 gram eiermie

250 gram mihoen


  • 1 Dep de garnalen droog. Rooster het sesamzaad in een droge hete koekenpan en zet het apart.
  • 2 Verhit de helft van de olie en roerbak hierin de garnalen tot ze lichtroze zijn. Schep ze uit de wok.
  • 3 Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de peper, de gember, de bosui en de kool 3-4 minuten.
  • 4 Voeg de garnalen en de sherry toe en verwarm even. Maak op smaak met sesamolie, zout en peper.
  • 5 Kook de eiermie of de mihoen gelijktijdig volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • 6 Serveer het gerecht bestrooid met de koriander en het sesamzaad, met de eiermie of mihoen.

wijnadvies

Echt een gerecht om eens een fijn glas Riesling bij te drinken. Een wat vollere Elzasser van Arthur Metz of een fris-zoetere Lizard.


voedingswaarde

energie 445 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 30 gram