voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
Recepten Garnalenburger met avocado en aioli

Garnalenburger met avocado en aioli

ingredi├źnten

250 gram grote garnalen

1 lente-/bosui

handje koriander

2 eieren

150 gram paneermeel

1 eetlepel chilisaus

3 eetlepels zonnebloemolie

4 eetlepels mayonaise

1 teentje knoflook

citroen

4 sesambolletjes

4 blaadjes romainesla

1 avocado


  • 1 Maal de garnalen, bosui en koriander fijn in een keukenmachine.
  • 2 Schep het garnalenmengsel in een kom en meng met de eieren, het paneermeel en de chilisaus.
  • 3 Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Vorm er met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries.
  • 5 Verhit de olie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 15 minuten goudbruin.
  • 6 Meng intussen de mayonaise met de knoflook en het citroensap.
  • 7 Bestrijk de bolletjes met de aioli en beleg met een blaadje sla, een garnalenburger en avocado.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 24 gram