voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht
recepten Garnalencocktail

Garnalencocktail

ingredi├źnten

250 gram Hollandse garnalen

2 eetlepels droge sherry

2 eetlepels whisky

200 milliliter yogonaise

50 milliliter tomatenketchup

4 eetlepels slagroom

2 eetlepels verse bieslook

1 zakje gemengde bladsla

2 mandarijntjes

theelepel paprikapoeder


  • 1 Besprenkel de garnalen sherry en laat circa 10 minuten intrekken.
  • 2 Roer een sausje mayonaise, ketchup, slagroom de helft van de bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel de sla over 4 glazen. Schep garnalen en partjes mandarijn erop en bedruppel met de saus. Bestrooi met een beetje paprikapoeder de rest van de bieslook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 263 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 13 gram