voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
recepten Garnalenpalet

Garnalenpalet

ingrediënten

4 eetlepels mayonaise

4 eetlepels crème fraîche

2 eetlepels tomatenketchup

1 eetlepel whisky

1 eetlepel cognac

1 eetlepel sherry

1 komkommer

200 gram Hollandse garnalen

100 milliliter yoghurtmayonaise

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels limoensap

1 eetlepel verse dille

200 gram Hollandse garnalen

1 liter kreeftensoep

1 liter kreeftensoep

100 milliliter kookroom

200 gram Hollandse garnalen

2 eetlepels verse bieslook


benodigdheden

6 kleine glaasjes

6 amuselepels

6 kommetjes

  • 1 Meng voor het eerste gerecht mayonaise, tomatenketchup, whisky, zout en peper.
  • 2 Meng voor het tweede gerecht de yoghurtmayonaise met citroensap en dille.
  • 3 Verdeel voor gerecht 1 de komkommerreepjes, op een beetje na voor de garnering, over de glaasjes. Schep de garnalen en whiskysaus erop en garneer met de rest van de komkommer.
  • 4 Schep voor gerecht 2 de garnalen door de citroenmayonaise en verdeel dit over de lepels.
  • 5 Verwarm voor gerecht 3 de soep met de room. Schep de garnalen en de bieslook erdoor en serveer in de kommetjes. Zet op elk bord 3 gerechten.

bereidingstip

Vervang de saus bij gerecht 1 door kant-en-klare cocktailsaus.

wijnadvies

Niet al te heftig wit bij de tere garnalensmaak. Denk aan Sensi Soave of Chenin Blanc van Hoop Huis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 24 gram