online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, brunch
Recepten Garnalensoufflé

Garnalensoufflé

ingrediënten

3 eieren

30 gram boter

30 gram bloem

300 milliliter melk

2 eetlepels witte wijn

1 eetlepel verse bieslook

250 gram Hollandse garnalen

250 gram garnalen


benodigdheden

hoge ovenschaal

souffléschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren, eventueel met behulp van een eischeider, in dooiers en eiwitten.
  • 2 Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed en laat de roux 2 minuten pruttelen.
  • 3 Voeg al roerend de melk, beetje bij beetje, toe. Verwarm en blijf roeren tot een gebonden gladde saus.
  • 4 Roer de eidooiers los met de wijn, bieslook en zout en peper. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  • 5 Neem de saus van de warmtebron en voeg al roerend het dooiermengsel en 200 gram garnalen toe.
  • 6 Spatel de saus luchtig door de eiwitten en vul hiermee de ovenschaal voor maximaal 3/4.
  • 7 Zet de oventemperatuur op 200°C, plaats de schaal in het midden van de warme oven en bak de soufflé in 25-30 minuten gaar. Garneer met de overige garnalen. Serveer meteen om inzakken te voorkomen.

bereidingstip

Lekker met een groene salade.


voedingswaarde

energie 230 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 21 gram