voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, brunch
recepten Garnalensoufflé

Garnalensoufflé

ingrediënten

3 eieren

30 gram boter

30 gram bloem

300 milliliter melk

2 eetlepels witte wijn

1 eetlepel verse bieslook

250 gram Hollandse garnalen

250 gram garnalen


benodigdheden

hoge ovenschaal

souffléschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren, eventueel met behulp van een eischeider, in dooiers en eiwitten.
  • 2 Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed en laat de roux 2 minuten pruttelen.
  • 3 Voeg al roerend de melk, beetje bij beetje, toe. Verwarm en blijf roeren tot een gebonden gladde saus.
  • 4 Roer de eidooiers los met de wijn, bieslook en zout en peper. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  • 5 Neem de saus van de warmtebron en voeg al roerend het dooiermengsel en 200 gram garnalen toe.
  • 6 Spatel de saus luchtig door de eiwitten en vul hiermee de ovenschaal voor maximaal 3/4.
  • 7 Zet de oventemperatuur op 200°C, plaats de schaal in het midden van de warme oven en bak de soufflé in 25-30 minuten gaar. Garneer met de overige garnalen. Serveer meteen om inzakken te voorkomen.

bereidingstip

Lekker met een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 21 gram