voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
10 min.
voorgerecht, tussengerecht
Recepten Gazpacho blanco

Gazpacho blanco

ingredi├źnten

50 gram witbrood

4 saffraandraadjes

180 gram blanke amandelen

2 teentjes knoflook

6 eetlepels olijfolie extra vergine

witte peper

1 eetlepel witte balsamicoazijn

1 eetlepel balsamicoazijn

20 gram amandelschaafsel


  • 1 Leg het brood en de saffraan in een kom, giet er 100 ml water op en laat 5 minuten rusten.
  • 2 Maal de amandelen in een keukenmachine helemaal fijn en voeg het geweekte brood en de knoflook toe. Draai 1 minuut en voeg dan al draaiend de olie toe.
  • 3 Voeg 500 ml ijskoud water langzaam toe terwijl de machine draait. Breng de soep op smaak met zout, witte peper en de azijn. Zet de soep afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.
  • 4 Serveer de gazpacho blanco glaasjes, besprenkel met een paar druppels olijfolie en bestrooi met het amandelschaafsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 12 gram