voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
tussengerecht
recepten Gazpacho van gegrilde tomaat met knapperige kappertjes

Gazpacho van gegrilde tomaat met knapperige kappertjes

ingredi├źnten

500 gram tomaten

2 teentjes knoflook

3 eetlepels olijfolie

komkommer

150 milliliter groentebouillon

1 eetlepel balsamicoazijn

zonnebloemolie

2 eetlepels kappertjes


  • 1 Gril de tomaten met de opengesneden kant naar beneden tot er grillstrepen ontstaan. Draai de tomaten om en grill nog circa 4-5 minuten tot ze zacht zijn.
  • 2 Mix de gegrilde tomaten, knoflook, olijfolie, komkommer en groentebouillon in een blender tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper en laat minimaal 2 uur koelen in de koelkast.
  • 3 Verhit vlak voor het serveren een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Dep de kappertjes droog en frituur ze tot ze opengaan en lichtbruin worden. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
  • 4 Serveer de gazpacho in glaasjes en verdeel de knapperige kappertjes erover. Serveer met een achtergehouden gegrild tomaatje erbij.

wijnadvies

Drink bij de gazpacho een Nava Rueda.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 1 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier