online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
12 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
Recepten Gebak met bieten & witte chocola

Gebak met bieten & witte chocola

ingrediënten

500 gram rauwe bieten

120 milliliter melk

250 gram witte chocolade

215 gram boter

115 gram suiker

225 gram donkerbruine basterdsuiker

350 gram bloem

40 gram amandelschaafsel


benodigdheden

vierkante taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de bieten en snijd ze in heel kleine blokjes (3 x 3 mm).
  • 2 Verwarm de melk au bain-marie en smelt hierin de chocolade.
  • 3 Klop ondertussen de boter, suiker en basterdsuiker in ongeveer 10 minuten tot een luchtig mengsel.
  • 4 Klop er dan één voor één de eieren door en als laatste de warme witte chocolademelk.
  • 5 Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het beslag, gevolgd door de bietblokjes.
  • 6 Schep het beslag in de ingevette bakvorm, strijk de bovenkant glad en strooi het amandelschaafsel erover.
  • 7 Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40 tot 50 minuten gaar.

bereidingstip

Smelt een reep witte chocolade au bain-marie en strijk de chocolade over de bovenkant van de afgebakken taart.


voedingswaarde

energie 500 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 7 gram