voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht
Recepten Gebakken garnalen met avocadosalade

Gebakken garnalen met avocadosalade

ingrediënten

250 gram grote garnalen

theelepel chilipoeder

1 teentje knoflook

1 sinaasappel

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels verse bieslook

2 eetlepels diepvriesbieslook

1 avocado

3 eetlepels notenolie

mespunt franse mosterd

150 gram fijne bladsla


  • 1 Meng de chilipoeder, geperste knoflook en peper door de garnalen.
  • 2 Boen de sinaasappel schoon, rasp 1 eetl. van de schil en pers de vrucht. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • 3 Meng de (noten)olie met sinaasappelsap en 1/2 eetl. sinaasappelrasp, mosterd, peper en zout.
  • 4 Schep de dressing door de avocado en gemengde sla.
  • 5 Verhit de olie in een koekenpan of wok en roerbak hierin de garnalen 2-3 minuten.
  • 6 Verdeel de gebakken garnalen over de salade en garneer met bieslook en sinaasappelrasp.

bereidingstip

In plaats van garnalen zijn reepjes kabeljauwfilet ook heel lekker.

wijnadvies

Vul de glazen met een frisse witte Elzasser Pinot Blanc. Deze heeft iets vettigheid die bij de garnalen prima combineert. Of schenk Edelzwicker uit de Elzas (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 14 gram