online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Gebakken kabeljauw met gewokte garnalen en vanillesaus

Gebakken kabeljauw met gewokte garnalen en vanillesaus

ingredi├źnten

250 milliliter witte wijn

400 milliliter visfond

400 milliliter visbouillon

1 vanillestokje

250 milliliter kookroom

250 milliliter slagroom

700 gram kabeljauwfilets

4 eetlepels bloem

50 gram boter

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels arachideolie

200 gram diepvrieswokgarnalen

1 teentje knoflook

1 mespunt paprikapoeder

2 eetlepels bieslook

2 eetlepels lente-/bosuitjes


  • 1 Verwarm voor de saus de wijn, fond en het vanillestokje. Kook zachtjes tot 1/3 van de vloeistof over is en zeef het vocht boven een andere pan.
  • 2 Schraap het merg uit het vanillestokje en roer dit met de kookroom door het ingekookte vocht. Kook de saus circa 10 minuten op een lage stand en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Bestrooi de filets met zout en haal ze door de bloem. Verhit de boter en bak de vis hierin circa 3 minuten per kant.
  • 4 Verhit de olie in een wok en roerbak intussen de garnalen met de knoflook en paprika 2-3 minuten. Serveer de kabeljauw met de garnalen en vanillesaus. Bestrooi met de bieslook.

bereidingstip

Bij een hoofdgerecht als dit eet je natuurlijk ook groente. Ga voor asperges: kook ze circa 8 minuten en laat ze 10-15 minuten in het kookvocht staan. Serveer met gebakken of gekookte krieltjes en gesmolten boter.

wijnadvies

De vanille bij dit recept verlangt wit met een zoetje: een aanrader is Zuydpunt Chenin-Viognier.


voedingswaarde

energie 635 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 44 gram