voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gebakken koolvisfilet op aardappelpuree met tuinkruiden

Gebakken koolvisfilet op aardappelpuree met tuinkruiden

ingredi├źnten

600 gram diepvrieskoolvisfilets

1 citroen

750 gram aardappels

4 eetlepels bloem

5 eetlepels olijfolie

2 eetlepels tuinkruiden

400 gram tomatenblokjes

1 eetlepel zwarte olijf

1 eetlepel groene olijf


  • 1 Dep de vis droog. Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht uit. Besprenkel de visfilets met citroensap.
  • 2 Kook de aardappelen gaar. Meng zout en peper door de bloem en wentel de koolvis erdoor.
  • 3 Giet de gare aardappelen af en stamp ze met 2 eetlepels olijfolie, zout en gehakte tuinkruiden tot een luchtige puree. Houd deze even warm.
  • 4 Verhit de rest van de olijfolie. Bak hierin de koolvis aan beide kanten goudbruin en gaar in 4-5 minuten. Schep de vis uit de pan.
  • 5 Voeg de citroenrasp, tomatenblokjes en olijven bij het bakvet. Serveer de vis op een bedje van aardappelpuree met de saus eromheen.

bereidingstip

Gebruik voor de verse tuinkruiden een mengsel van peterselie, bieslook en bladselderij.. Lekker met worteltjes en/of sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 31 gram