online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Gebakken rijst met aubergine en biefrepen

Gebakken rijst met aubergine en biefrepen

ingredi├źnten

300 gram witte rijst

2 aubergines

2 eetlepels olijfolie

1 rode ui

1 groene paprika

400 gram bieflappen

1 eetlepel gedroogde oregano

2 teentjes knoflook

1 mespunt citroenrasp

1 eetlepel citroensap

1 bosje platte peterselie

1 citroen


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de rijst en laat uitgespreid in een grote schaal afkoelen.
  • 2 Snijd de aubergines in dikke plakken en bestrooi deze aan beide kanten met zout. Leg de plakken tussen keukenpapier en zet er gewicht op, bijvoorbeeld een stapel borden.
  • 3 Verhit de olie en fruit hierin de ui en paprika circa 5 minuten.
  • 4 Schep de biefreepjes om met de oregano, knoflook, citroenrasp, zout en peper. Laat even staan.
  • 5 Dep de aubergine droog met keukenpapier en snijd de plakken in gelijke blokjes. Roerbak de blokjes met de ui en paprika mee tot ze bruin zijn.
  • 6 Voeg de biefreepjes toe en roerbak op een hoge stand enkele minuten mee.
  • 7 Voeg als laatste de rijst toe en roerbak op middelhoge stand enkele minuten mee.
  • 8 Breng op smaak met citroensap en gehakte peterselie.
  • 9 Garneer eventueel met partjes citroen.


voedingswaarde

energie 475 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 30 gram