voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Gebakken rijst met knolgroenten en kippenvleugeltjes

Gebakken rijst met knolgroenten en kippenvleugeltjes

ingrediënten

300 gram rijst

2 winterwortels

1 knolselderij

800 gram kippenvleugels

1 eetlepel kipkruiden

1 eetlepel olie

2 uien

2 teentjes knoflook

2 eetlepels gembersiroop


  • 1 Kook de rijst een minuut korter dan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitstomen en afkoelen.
  • 2 Snijd de groenten in kleine blokjes en blancheer ze 3 minuten in kokend water met zout. Giet af en laat ze afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Schud de kippenvleugels om met de kipkruiden en 1 eetlepel olie en leg ze op een bakplaat.
  • 4 Bak de kippenvleugeltjes in circa 20 minuten gaar in de oven. Keer ze halverwege de baktijd een keer.
  • 5 Verwarm ondertussen een paar eetlepels olie in een wok en fruit de uien circa 5 minuten. Voeg de knoflook, de gembersiroop en de blokjes groenten toe en roerbak nog 5 minuten op middelhoge stand tot alles lichtbruin en kleverig is.
  • 6 Voeg de rijst toe en bak al roerend nog een paar minuten tot alles goed warm is. Serveer met de kippenvleugels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 35 gram