voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Gebakken rijstschotel met pikant vlees

Gebakken rijstschotel met pikant vlees

ingrediënten

400 gram schouderkarbonades

1 eetlepel sambal manis

2 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel pindakaas

3 eetlepels olie

500 gram spitskolen

700 gram witte rijst

5 eetlepels kokosrasp


  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Roer 2 eetlepels water door het vlees en schep het op een bakplaat. Bak het vlees hoog in de oven in circa 5 minuten gaar en knapperig. Schep om en bak nog enkele minuten verder.
  • 2 Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de spitskool een paar minuten. Voeg de rijst en kokos toe en roerbak enkele minuten verder tot de rijst licht verkleurd is.
  • 3 Serveer het vlees op de gebakken rijst. Lekker met kroepoek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 30 gram