voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Gebakken schol met preistamppot

Gebakken schol met preistamppot

ingrediënten

750 gram kruimige aardappels

6 eetlepels olijfolie

500 gram preien

2 teentjes knoflook

600 gram scholfilets

3 eetlepels citroensap

50 gram amandelen

50 gram hazelnoten

2 sneeën oud witbrood

1 eetlepel kerriepoeder

1 eiwit

50 gram boter


  • 1 Kook de aardappels met wat zout gaar. Verhit 4 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de prei en knoflook 3-4 minuten.
  • 2 Besprenkel de schol met citroensap en bestrooi met zout en peper. Meng amandelen, broodkruim en kerriepoeder. Klop het eiwit los met 1 eetlepel water, zout en peper.
  • 3 Verhit de boter en de rest van de olijfolie. Haal de schol eerst door eiwit en daarna door het amandel-broodmengsel. Bak de schol in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 4 Stamp intussen het preimengsel door de gare aardappels en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Serveer de schol op de preistamppot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 39 gram