voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Gebakken schol met preistamppot

Gebakken schol met preistamppot

ingrediënten

750 gram kruimige aardappels

6 eetlepels olijfolie

500 gram preien

2 teentjes knoflook

600 gram scholfilets

3 eetlepels citroensap

50 gram amandelen

50 gram hazelnoten

2 sneeën oud witbrood

1 eetlepel kerriepoeder

1 eiwit

50 gram boter


  • 1 Kook de aardappels met wat zout gaar. Verhit 4 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de prei en knoflook 3-4 minuten.
  • 2 Besprenkel de schol met citroensap en bestrooi met zout en peper. Meng amandelen, broodkruim en kerriepoeder. Klop het eiwit los met 1 eetlepel water, zout en peper.
  • 3 Verhit de boter en de rest van de olijfolie. Haal de schol eerst door eiwit en daarna door het amandel-broodmengsel. Bak de schol in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 4 Stamp intussen het preimengsel door de gare aardappels en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Serveer de schol op de preistamppot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 39 gram