online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gebraden rosbief met mosterdsaus

Gebraden rosbief met mosterdsaus

ingrediënten

300 gram sjalotjes

700 gram rosbief

50 gram boter

250 milliliter rode wijn

2 eetlepels grove mosterd

200 milliliter kookroom


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi het vlees met de peper. Verhit de boter en bak het vlees hierin rondom bruin.
  • 2 Voeg de sjalotjes toe en bak ze 2 minuten mee.
  • 3 Strooi zout over het vlees. Schenk de rode wijn erbij en stoof de rosbief zachtjes 25 minuten met de deksel op de pan. Keer het vlees af en toe om.
  • 4 Haal het vlees uit de pan, verpak het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
  • 5 Breng intussen het braadvocht aan de kook, roer mosterd en kookroom erdoor en laat de saus iets inkoken.
  • 6 Snijd de rosbief in plakken, voeg het vleessap bij de saus. Leg het vlees op een warme schaal, giet een beetje saus erover en presenteer er gekookte krielaardappeltjes en rode kool of zuurkool bij.

wijnadvies

Dit gerecht is een fraaie Bordeaux waard, of een Cabernet Sauvignon uit eigenlijk de gehele wereld: uit Chili, uit Zuid-Afrika of uit Australië (16-18°C


voedingswaarde

energie 567 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 52 gram